Ecologisch verfsysteem

Lijnolieverf2018-10-08T14:34:43+02:00

Lijnolieverf voor het duurzaamste resultaat

Door de opkomst van chemische (sneller drogende) verfsoorten is deze verf in de vergetelheid geraakt. Het schilderen met lijnolieverf levert echter nog steeds het beste resultaat op. Als een van de weinigen in Nederland beheerst Sibbing Schilderwerken de technieken die met deze unieke verfsoort samen gaan.

De langste levensduur.

Lijnolieverf wordt gemaakt van lijnzaadolie en is de meest duurzame verf. Deze verf is zeer goed dekkend, makkelijk te onderhouden en heeft een zeer lange levensduur. Tot de jaren vijftig van de vorige eeuw was dit een veel gebruikte verfsoort.

Een verf met meerdere voordelen:

  • zeer lange levensduur
  • de verf bladdert niet
  • zeer goed dekkend
  • een milieuvriendelijke verf, 100% natuurlijk en oplosmiddelvrij(Allbäck lijnolieverf)
  • voordelig, met een verbruik van 15-20 vierkante meter per liter

Lees in het vakblad Schildervak en op AgriWiki meer over de opmerkelijke revival van lijnolieverf.

Sibbing wint in 2013 de Nationale Schildervakprijs met een lijnolieproject.

Sibbing wint in 2013 de Nationale Schildervakprijs met een lijnolieproject.

Werkwijze lijnolieverf

Lijnolieverf kan gebruikt worden op verschillende ondergronden als hout, metaal, steen en multiplex. Bij het schilderen met lijnolieverf zijn er een aantal zaken van belang. Zo mag het vochtgehalte van het hout niet meer dan 14% zijn. Het metaal dient een minimale temperatuur van 14 °C te hebben.

Bij temperaturen onder 10 °C en luchtvochtigheid boven de 85% RH wordt het schilderen met lijnolieverf afgeraden. Schilderen met lijnolieverf kan daarom met recht een specialisme genoemd worden. Een specialisme die Sibbing schilderwerken graag voor u uitvoert.

Onderhoud

Dat er sprake is van een duurzaam resultaat blijkt met name uit het onderhoud. Pas na 7 jaar dient er slechts een nieuwe lijnolie laag of wax aangebracht te worden(Allbäck lijnolieverf).

Als een van de weinige in Nederland beheerst Sibbing Schilderwerken de verschillende technieken die met deze unieke verfsoort samengaan. Sibbing Schilderwerken maakt daarbij gebruik van verschillende lijnolieverf leveranciers(Acquamaryn, Rolsma en Allbäck). Vanzelfsprekend wordt er per project naar de meest geschikte leverancier gekeken. Sibbing Schilderwerken vertelt u graag meer over de voordelen van deze unieke verf.

Neem contact op met Sibbing Schilderwerken !

We gebruiken cookies om bezoek te meten, maar slaan geen persoonlijke informatie op. Meer in onze privacyverklaring OK