Monumentaal schilderwerk

Monumentaal schilderwerk2022-08-24T13:34:08+02:00

Monumentaal schilderwerk

Als erfgoedliefhebbers worden de schilders van Sibbing erg vrolijk van monumentaal schilderwerk. Het betreft hier schilderwerk aan monumenten in de regio Den Haag en omstreken. Het schilderen van monumenten kan met recht een aparte discipline genoemd worden.

Respect voor het verleden

In het monumentale schilderwerk dienen schilders oog te hebben voor het bestaande verfsysteem. Dit systeem kan namelijk een schat aan informatie bevatten over kleurstellingen en samenstelling. Ook het herkennen van de monumentale waarden van een pand speelt een belangrijke rol.

Monumentaal schilderwerk St. Jakobschool

Ambachtelijke schildertechnieken

Als sinds de oprichting in 1921 voeren wij verschillende verguld werkzaamheden uit. Hierbij brengen wij bladgoud aan op verschillenden ondergronden.

Daarnaast werkt Sibbing regelmatig aan hout-of marmerimitaties en muurschilderingen. Meest recentelijke werkten onze schilders aan de restauratie van een ontdekt cassetteplafond aan de Prinsessegracht in Den Haag.

Werken volgens ERM-richtlijnen (Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg)

Dit betekent de grootste zorg voor het pand tijdens de werkzaamheden. Het resultaat van een samenwerking volgens een restauratieladder waarbij ook vooronderzoek, evaluatie en continue terugkoppeling een grote rol spelen. Oplevering gebeurt middels een standaard opleverdossier. In dit dossier wordt o.a. het monumentale schilderwerk beschreven, bijzonderheden vermeldt en naar de toekomstige onderhoudscyclus gekeken.

Sibbing Schilderwerken behoort tot een selecte groep schildersbedrijven in Nederland met een ERM-certificering.

ERM-certificaat Sibbing Schilderwerken B.V.

Monumentaal schilderwerk met lijnolieverf

Deze verf werd voor de 2e wereldoorlog dikwijls gebruikt. Een elastisch en vochtregulerend verfsysteem, het liefst aangebracht met een varkenshaar kwast. Sibbing is in Nederland toonaangevend op het gebied van lijnolieverf. De keuze van het type lijnolieverf hangt o.a. af van de gewenste uitstraling en onderhoudscyclus.

Naast de authentieke uitstraling is met name de vochtregulering een groot voordeel. Houtrot kan hierdoor zoveel mogelijk worden voorkomen. Tevens is het een uitstekende verf om het hout te revitaliseren middels impregnatie. Hierbij wordt rauwe lijnolie op temperatuur (circa 61c) op het hout aangebracht.

MEER INFORMATIE OVER LIJNOLIEVERF

Lijnolieverf systeem monumentale boerderij
We gebruiken cookies om bezoek te meten, maar slaan geen persoonlijke informatie op. Meer in onze privacyverklaring OK