MVO 2018

<<Grote CO2 besparing in 2018
Grote CO2 besparing in 20182018-12-10T21:06:38+01:00

Hoe kunnen we minder CO2 produceren?

Sibbing Schilderwerken heeft zich tot doel gesteld om duurzaam te ondernemen met concrete stappen. In ons MVO plan hebben we een zeer scherpe ambitie geformuleerd: we willen de komende jaren 10% CO2-reductie per jaar realiseren.

2018

In 2018 hebben we grote stappen gezet om minder broeikasgas te produceren. De belangrijkste stap is een directe stap en ook een zeer zichtbare. Waar we voorheen klanten bezochten met de diesel-verbruikende auto, doen we dat nu op electriciteit en … spierkracht. We hebben onze VW Polo ingeruild voor 2 elektrische bakfietsen.

6100 kilometer op de fiets

Niet alleen de ritjes voor kennismakingen en offertes zijn groener geworden, ook veel van de bevoorrading van projecten doen we op de bakfiets. Alleen voor de lange afstanden hoeven we nu nog maar een auto te gebruiken, en dat is sporadisch. In 2018 zullen we uitkomen op ongeveer 6100 fietskilometers.

Minder met de auto

Je kunt eigenlijk wel stellen dat we alleen bij het vervoeren van zware materialen, hoogwerkers, keetwagens en aanhangers nu nog een auto gebruiken.

VW Polo vervangen voor 2 Urban Arrow bakfietsen

De overstap van diesel naar electriciteit is een behoorlijke investering, maar ook eentje die zich de komende jaren terug gaat verdienen: we betalen nu een aanzienlijk lagere kilometerprijs en lagere onderhoudskosten.

12 % CO2 reductie

En als je dan gaat regelen hoeveel we gaan besparen op uitstoot, dan besef je dat dit een verstandige keuze is. In 2018 weten we de uitstoot van 13505 kg te reduceren met 1640,84 kg. Dat is een CO2 reductie van 12 % ten opzichte van 2017.

Tip: doe ook je eigen CO2 calculatie op klimaatplein.com

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is de norm

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is de toekomst, wat ons betreft. We geloven dat het onze bedrijfsvoering en bedrijfsresultaat zal verbeteren, maar onze belangrijkste drijfveer is toch onze overtuiging dat het zo hoort.

Wij willen ons steentje bijdragen aan een prettige leefomgeving, wij willen onze collega’s de prettigste en veiligste werkomgeving geven, wij willen het milieu minimaal belasten.

De meeste veilige steigersystemen

We hebben in 2018 onze steigersystemen ge-upgrade. Hierdoor hebben onze schilders tijdens het op- en afbouwen op de steiger altijd een leuning om vast te pakken. Dit maakt het werken met rolsteigers een stuk veiliger. Daarbij hebben wij in zogenaamde ‘toolbox bijeenkomsten’ al onze schilders getraind in deze nieuwe steigertechnieken.

Verwerken oude verfresten

Helaas kan niet alle verf volledig worden gebruikt. Deze oude verfresten laten wij milieuvriendelijke recyclen waarbij een gedeelte weer wordt verwerkt tot grondstof voor de productie van nieuwe muurverven. Zo dragen wij ons steentje bij aan de circulaire economie.

Energiebesparende raamfolie

Het verduurzamen van oude gebouwen is een echte uitdaging. In 2018 zijn wij daarom begonnen met aanbrengen van energie besparende raamfolie aan de binnenzijde van bestaande ruiten. Met een reductie van het warmteverlies tot 40% zijn de resultaten indrukwekkend. De folie is nagenoeg onzichtbaar en heeft een maximale garantie van 15 jaar.

We gebruiken cookies om bezoek te meten, maar slaan geen persoonlijke informatie op. Meer in onze privacyverklaring OK